header

header phone

button

glucosamineWetenschappelijk onderzoek is de basis voor de ontwikkeling van nieuwe producten bij het Spaanse farmaceutisch bedrijf Bioiberica. Haar specialisatie ligt in de productie van gewrichtsbeschermende producten zoals hyaluronzuur, glucosamine en chondroitine. Deze drie topkwaliteit grondstoffen worden samen verwerkt in ons supersupplement Arthro-5

De beste grondstoffen voor een bewezen werking en veiligheid!
U kunt zich afvragen of topkwaliteit grondstoffen nou zo belangrijk zijn. Ja, dat zijn ze zeker. Er wordt namelijk nogal wat ‘rommel’ verkocht. Zo blijkt chondroitine volgens onderzoek regelmatig geen echte chondroitine te zijn, maar bijvoorbeeld heparine of gewoon gemalen kraakbaan. Een werking bij artrose is dan niet te verwachten. Hyaluronzuur voor orale inname is meestal gehydroliseerd waardoor het zelfs averechts kan werken.

Als grondstoffen op zo’n basaal niveau al niet in orde zijn, dan kan je ook vragen stellen bij de zuiverheid waarmee stoffen worden opgeleverd. Zijn er vervuilingen met zware metalen, antibiotica of BSE-prionen?

Wat betreft chondroitine hebben wetenschappers openlijk gepubliceerd over de problemen. Meer hierover onderaan de pagina bij Selectie van de beste chondroïtine voor de GAIT-studie

Glucosamine.com hecht veel belang aan een goede werking en veiligheid van haar supplementen. Daarom geven we openheid over de herkomst van onze grondstoffen. Wij betrekken deze van gerenommeerde leveranciers. Zo bevat Arthro-5 drie ingrediënten van het Spaanse Bioiberica, en twee ingrediënten van de Amerikaanse bedrijven Cyvex Nutrition en Bergstrom Nutrition.

Combineren voor maximaal effect
Arthro-5 bevat maar liefst 5 verschillende stoffen met een bewezen werking bij artrose. De feedback van onze klanten is heel positief. Mensen die jarenlang glucosamine en chondroitine gebruikt hebben, voelen duidelijk de toegevoegde waarde van de drie extra ingrediënten ASU, hyaluronzuur en MSM.

Fysiotherapeuten kopen in tegen bijna de productiekostprijs
Vanwege de hoge kosten van de ingrediënten is Arthro-5 wat duurder dan de gebruikelijke gewrichtsbeschermende supplementen die verkrijgbaar zijn bij bijvoorbeeld een drogist. Toch blijven de gebruikskosten beperkt tot ongeveer 1 euro per dag.

Voor fysiotherapeuten hanteren wij extreem lage inkoopprijzen. Die kan dalen tot vlak boven de productiekostprijs van Arthro-5. Meer over ons prijsbeleid ziet u op onze vaste fysio4deel pagina.

---------------------------------------------
Uitgelicht

Selectie van de beste chondroïtine voor de GAIT-studie

De Amerikaanse GAIT-studie (2000-2005) is het allergrootste en duurste wetenschappelijk project dat ooit is opgezet om glucosamine en chondroïtine te testen. De grondige voorbereiding omvatte onder meer een zoektocht naar de beste kwaliteit chondroïtine. Er was namelijk niet één supplement op de Amerikaanse markt dat aan de criteria van de wetenschappers kon voldoen.

Bij de strenge selectieprocedure om de beste chondroïtine te vinden, werden de volgende stappen doorlopen:
  • Alleen gezuiverde bovine* chondroïtine kwam in aanmerking voor het onderzoek. Simpelweg gemalen (haaien)kraakbeen werd uitgesloten. De wetenschappers wezen speciaal op de vervuiling die deze producten kunnen bevatten.
  • Alleen gerenommeerde producenten die hun werkwijze hebben gedocumenteerd in een ‘drug master file’ werden geselecteerd.
  • Een overtuigende waarborging dat de chondroïtine BSE-vrij is, werd geëist.
  • De samples van verschillende producenten zijn door vijf laboratoria getest. Hieruit kwamen twee producenten als beste naar voren.
  • Deze twee beste producenten kregen een uitgebreide vragenlijst van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) over onder meer de gevolgde procedures bij de productie van de chondroïtine. Dit leidde uiteindelijk tot selectie van één fabrikant: Bioiberica. Voor Glucosamine.com was dit reden om te kiezen voor Bioiberica als leverancier van haar chondroïtine.
* Bovine chondroïtine is chondroïtine uit runderkraakbeen. Vrijwel alle succesvolle wetenschappelijke onderzoeken zijn gedaan met deze vorm. Er is de laatste tijd veel te doen over chondroïtine uit haaienkraakbeen. De fysiologische werking van deze vorm is echter nog nauwelijks wetenschappelijk onderbouwd. Een product van runderkraakbeen biedt daarom de meeste kans op succes.
­