header

header phone

button

biomedicNIEUW: Het TMD patiënt instructie model van BIOMECMODELS®

De fysio- en manueeltherapeut wordt in de dagelijkse praktijk regelmatig geconfronteerd met patiënten die onbegrepen pijnklachten in het hoofd-, hals-, nek- en schoudergebied rapporteren. De diagnostiek verlangt van de clinicus een gedegen kennis van de (neuro-)anatomie, orale fysiologie en de biomechanische relaties in het bovenste lichaamsdeel. In de laatste jaren is een toenemende behoefte ontstaan om de communicatie tussen de patiënt en de behandelaar te optimaliseren. Voor het welslagen van de behandeling is het van groot belang dat de patiënt vooraf goed geïnformeerd is over de diagnose, het behandelplan en het behandeldoel. Minder goed herkenbaar zijn de diffuse gelaat- en hoofdpijnen en bewegingsstoornissen van de onderkaak.

 Maar hoe leg je deze complexe situaties uit aan de patiënt? Het is aangetoond dat een goed geïnformeerde patiënt ook een goed gemotiveerde patiënt is. Voor dit doel heeft BIOMECMODELS® een technisch bijzonder fraai craniofaciaal en craniovertebtaal instructiemodel ontwikkeld voor een eenvoudige en effectieve uitleg; kortweg het TMD model genaamd.  Dit perspex model is op ware schedelgrootte met halswervelkolom uitgevoerd en bevat een groot aantal beweeglijke onderdelen die middels fijne veren verbonden zijn. Het kaakgewricht is ook gedetailleerd uitgevoerd en kan de belangrijkste gewrichtsstoornissen verduidelijken. Afwijkende hoofdhoudingen zoals ‘forward head posture’ demonstreert ook de effecten op de biomechanische functies in het hoofd-, hals- en nekgebied. Occlusie- en articulatiestoornissen kunnen door verplaatsbare tandbogen getoond worden en hun effect op de kauwspieren en het kaakgewricht. De meegeleverde beetplaat toont het belang van een goede afsteuning.
Het TMD-model (33 x 46 cm) is bijzonder fraai vormgegeven, technisch vernuftig en geschikt voor intensief gebruik. Een CD met animaties en een instructieformulier voor de patiënt begeleiden het model voor een optimaal gebruik. Het model is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.biomecmodels.com en kost normaal EUR. 349,- inclusief BTW (ex verzendkosten).

Voor meer informatie over Biomecmodels klik hier.
­