header

header phone

button

FeabDe vraag naar fysiotherapie is sinds jaar en dag conjunctuurgevoelig, met name omdat zorgverzekeraars slechts een deel van de behandelingen vergoeden. Fysiotherapeuten moeten hierdoor - om de vraag te sturen naar hun eigen praktijk - steeds meer aandacht besteden aan marketing, En daar zijn fysiotherapeuten niet voor opgeleid en zijn dat ook niet gewend

Ook in 2018 gaat het aandeel ouderen stijgen en worden ouderen steeds ouder (en de groei van chronische lichamelijke problemen) waardoor de vraag naar fysiotherapie zal toenemen. Hierdoor zal er meer behoefte zijn aan geriatrie- en oncologiefysiotherapie. Daarnaast zal de vraag naar fysiotherapie verschuiven van behandeling naar preventie.

Volgens de beroepsvereniging KNGF zijn er momenteel 30.000 fysiotherapeuten met een BIG-registratie (in combinatie met AGB-registratie) waarvan er ongeveer 10% ouder is dan 60 jaar. Door het langer doorwerken van fysiotherapeuten en het groter aandeel studenten is er momenteel sprake van een klein overschot. Dit zal - op basis van een verdere ontwikkeling van de vraag - ervoor zorgen dat in de toekomst een tekort aan fysiotherapeuten ontstaan.

Verder is er een verschuiving gaande in het aanbod van kleine praktijken naar grote praktijken. Grote praktijken kunnen meer samenwerken met zorgcentra waarin huisartsen en andere zorgverleners zitten. Hierdoor ontstaat het voordeel van de aansluiting met de gehele zorgketen. Fysiotherapeuten die zich richten op geriatrie-, oncologie- en kinderfysiotherapie zullen hierdoor meer voordeel genieten dan fysiotherapeuten die zich richten op andere disciplines.

Meer weten over de dienstverlening van Feab?

Aanbieding Fysio4deel-leden
Als lid van fysio4deel ontvangt u een korting op de volgende diensten van Feab:

  • Praktijkadvies => 20% korting op het reguliere uurtarief.
  • Hypotheekadvies => 15% korting op het reguliere adviestarief
  • AOV advies => 25% korting op het reguliere adviestarief en 10% op het AOV abonnement.
  • Verzekeringen => Een korting die kan oplopen tot 10% van de premie,

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op via (06) 39789905 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website
www.feab.nl
www.feabhypotheekadvies.nl

­