header

header phone

button

bodybowHeeft u ook zo genoten van alle sportieve prestaties tijdens de Olympische Spelen? Ook altijd leuk om te zien hoe alle internationale fysiotherapeutische collega’s de sporters ondersteunen door middel van de mooie aangebrachte kinesio tapes. Wellicht is u ook de tape met tattoo print opgevallen die gebruikt werd door de  Nederlandse Beach Volleybal dames?

bodybow

Deze tape is echter geen kinesio tape, maar Dynamic Tape! Dynamic Tape is de nieuwste telg binnen het tape assortiment en zeker het uitproberen waard. Dynamic Tape is een speciaal ontworpen, hoog elastisch tape, dat in staat is om energie in te brengen in de kinetische keten, spieren te ontlasten en bewegingen te corrigeren. De unieke eigenschappen en de vierzijdige “stretch” maken het mogelijk om te tapen op een manier die nog niet eerder mogelijk was met rigide tapes of de welbekende kinesio tapes. Dynamic Tape kan namelijk in verkorte stand aangebracht worden, maar laat toch de volledige range of motion toe. Bijvoorbeeld voor het ondersteunen van de hamstrings, brengt u de tape in 90° graden knieflexie aan, maar de volledige knie extensie blijft mogelijk. Uw patiënt zal merken dat de tape vervolgens assisteert bij het maken van de knieflexie.

De werking van Dynamic Tape zou vergeleken kunnen worden met een aangebracht elastiek dat de functie of beweging tijdelijk ondersteunt. Dynamic tape is daarmee (o.a.) uitermate geschikt voor het behandelen van spier-pees letsels. Door Dynamic Tape te gebruiken wordt de spier-pees unit ontlast in zijn functie (pijnreducerend), maar normaal bewegen is wel mogelijk. Een aantal aspecten die zeer van belang zijn bij het herstel van dit soort letsels.

Geïnteresseerd in Dynamic Tape en de daarbij behorende Biomechanical Taping methode? Neem dan eens een kijkje op www.biomechanicaltaping.nl.
Hier vindt u ook informatie over de workshops die in Nederland gegeven worden.
­