header

header phone

button

opleidingen_2000Met een bijscholing tot BGN erkend Gewichtsconsulent kunt u cliënten met gewichtsproblemen nu ook helpen met voeding en leefstijl. De meeste aanvullende verzekeringen bieden vergoedingen voor dit consult. Als  Gewichtsconsulent kunt u ook afslankgroepen opstarten. Opleidingen 2000 biedt de opleiding in versnelde vorm aan met een aantrekkelijk korting !

Opleiding start op 12 oktober aanstaande !

Overgewicht en klachten aan het bewegingsapparaat
Als fysiotherapeut kan het op dit moment niet anders zijn dat u vrijwel dagelijks te maken heeft met cliënten die te kampen hebben met overgewicht.
De kans is groot dat zij bij u in de praktijk komen voor klachten die het gevolg zijn van het overgewicht of dat het overgewicht het klachtenpatroon in ieder geval niet ten goede komt. De klacht verhelpen is dan alleen een blijvende oplossing als ook aandacht besteed wordt aan het overgewicht.
Overgewicht aanpakken is echter iets waar voeding en leefstijl een zeer grote rol in spelen. Met alleen het advies om wat meer te gaan bewegen gaat het gewenste resultaat niet bereikt worden. Daarnaast is de kans groot dat uw cliënt door de fysieke klachten juist problemen heeft met bewegen. Wat doet u met deze cliënt? Stuurt u hem of haar door naar de website van het Voedingscentrum? Geeft u zelf wat tips die u heeft gehoord op een verjaardag? Of begint u er in het ergste geval maar niet over?
Met deze opties doet u uzelf, uw praktijk, maar vooral uw cliënt tekort !

Word Gewichtsconsulent
Een Gewichtsconsulent heeft alle kennis over voeding, leefstijl en de advisering hierover. Als Gewichtsconsulent bent u in staat om het eetpatroon van de cliënt te analyseren, hierover te adviseren en de cliënt uitstekend te kunnen coachen om zich het nieuwe eetpatroon ook daadwerkelijk eigen te maken. Het gaat hierbij dan ook om daadwerkelijke gedragsveranderingen en geen tijdelijk dieet.
Daarnaast kunt u als Gewichtsconsulent binnen uw fysiopraktijk ook afslankgroepen opstarten, cursussen aanbieden en presentaties geven over voeding en gezond gewicht.

Voor mensen met overgewicht is sporten niet altijd even aantrekkelijk. U kunt voeding én beweging combineren in één programma. Een fysiopraktijk kan daar voor een meer intieme, veilige omgeving zijn, waar men verzekerd is van begeleiding door een begeleider die daarnaast ook medicus is. Dat geeft vertrouwen en maakt de drempel voor deelname lager.

BGN erkende, verkorte opleiding voor fysiotherapeuten

De opleiding Gewichtsconsulent van Opleidingen 2000 is erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Consulten van BGN erkende Gewichtsconsulenten worden aanvullend vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Opleidingen 2000 biedt deze opleiding al jaren aan en heeft als enige opleider in Nederland een spoedopleiding tot Gewichtsconsulent. Deze is speciaal aangepast voor Personal Trainers, Fysiotherapeuten en andere beweegspecialisten die al overlappende beroepscompetenties beheersen, zoals anamnese-technieken, ervaring in advisering, kennis van het menselijk lichaam etc.

Daardoor kan de opleiding worden gevolgd in 10 in plaats van de normale 18 dagen.

De opleiding is daarom ook financieel aantrekkelijk. De spoedopleiding kost namelijk geen 1950, maar slechts 1295 euro.

En als partner van Fysio4deel biedt Opleidingen 2000 ook nog eens 10% korting op deze spoedopleiding, waardoor deze nog maar 1165 euro kost!

Vergoeding van uw gewichtsconsult door zorgverzekeraars
Zorgverzekeraars met een aanvullende vergoeding voor Gewichtsconsulten door een BGN erkend Gewichtsconsulent in 2012 zijn:

Achmea: DVZ, Groene Land, Interpolis, PWZ, Zilveren Kruis, Agis (waaronder ook Pro Life en Take Care Now), Aevitae, Avero Achmea. AZVZ, Blue, CZ, Delta Lloyd, FBTO, De Friesland, ING Plus verzekering, Interpolis ZorgActief, Kiemer, Kruidvat (Ohra), Ohra, ONVZ, OZF Achmea, PNO, Salland, TRIAS, Turien en Co, United Insurance, United Customers, Univé, VGZ, VvAA (ONVZ), You Care, ZEKUR, Zorg en Zekerheid

Meer informatie

Kijk op de website voor meer informatie over deze opleiding.

Indien u vragen heeft, mail dan gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0162-498860.

 
­