header

header phone

button

mckenzie

Het McKenzie Institute Benelux (MIB) is in de eerste plaats een opleidingsinstituut. Het MIB maakt deel uit van het McKenzie Institute International (MII) en verzorgt opleidingen in Nederland en België, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Robin McKenzie was de grondlegger van de Mechanische Diagnose en Therapie (MDT).
Hij ontwikkelde in de jaren ‘60 een classificatiemodel voor mensen met lage rug- en nekpijn in zijn kliniek in Nieuw-Zeeland. Een belangrijk item in dit model is het centralisatiefenomeen, hetgeen inmiddels één van de meest onderzochte onderwerpen binnen de fysiotherapie is.

Talrijke studies tonen aan dat het centralisatie-fenomeen een betrouwbare en significante meting is in de diagnostiek en behandeling van lage rug- en nekpijn. Op dit moment worden de principes van MDT ook gebruikt in de diagnostiek en behandeling van perifere gewrichten.

Het MIB verzorgt de opleiding tot Credential MDT-therapeut. De opleiding omvat 4 delen van 4 dagen waarin zowel de lumbale als cervicale wervelkolom aan bod komt en natuurlijk ook de extremiteiten. Elk deel van de opleiding wordt op diverse locaties in Nederland en België georganiseerd. Na de volledige opleiding, kan het Credential examen afgelegd worden om zo geregistreerd MDT-therapeut te worden. Meer informatie vind u op www.mckenzie.nl.

We hopen dat wij via het portaal van Fysio4deel veel mensen zullen bereiken om de Mechanische diagnose en therapie onder de aandacht te brengen. Deze manier van classificeren is leerzaam, handig en praktijkgericht, eenvoudig te begrijpen voor de patiënt en een mooie verdieping van alle kennis die je al bezit.

Wij bieden de cursus met korting aan voor de Fysio4deel praktijken. Vraag naar de korting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aangesloten leveranciers:

­